[vc_row][vc_column][vc_column_text]Az első multifokális lencsék 1959-ben jelentek meg, a cél kezdettől fogva az volt, hogy minden távolságra éles látást biztosítsanak. Az évtizedek folyamán ezek a lencsék egyre kifinomultabb élményt biztosítottak, évről évre azt gondoltuk, hogy nincs tovább, ennél korszerűbb terméket lehetetlen létrehozni. Most mégis egy teljesen új koncepció segíti a 40 év feletti vásárlókat.

A multifokális szemüveglencsék fejlődése során folyamatosan feszegették a tervezők a határokat, egyre szélesebb és szélesebb látómezővel, azonban egyre kevesebb pluszt tudtak nyújtani a lencsék.

A korábbi prémium kategóriás Varilux lencsékkel sikerült elérni azt, hogy megszűnjön az úgynevezett hintaeffektus, a lencsék lényegesen vékonyabbak és laposabb görbületűek lettek, és maximálisan figyelembe vették tervezéskor a két szem közötti dioptria különbséget.

Mégis volt egy olyan visszajelzés a szemüvegviselőktől, amely további fejlesztésekre sarkallta a tervezőmérnököket.

Ma egy átlagos szemüveghasználónak a legnagyobb kihívásokat karnyújtásnyi távolságban kell megoldani. Ezen a távolságon belül található a számítógép, a mobiltelefon, az íróasztalon bármi, a konyhapult, a megmunkálógép, az autószerelőnek a motor, az asztalosnak a munkadarab, és még sorolhatnánk a foglalkozásokat A-tól Z-ig.

Karnyújtásnyi távolságra használva a (bármelyik) multifokális lencsét, azt jelenti, hogy a fejünket megemelve kellett megcélozni a megfelelő tárgyat, amelyet látni szerettünk volna, hiszen a lencse dioptriája lefelé haladva növekszik.

A 2017-ben megjelent Varilux X lencsével ezt a problémát is sikerült kiküszöbölni: korunk emberének egyszerűen nincs ideje arra, hogy alkalmazkodjon szemüveglencséjéhez, instant gyors megoldásokra van szükség.

 

Ezért az Essilor mérnökei kifejlesztettek egy merőben új koncepciót: azonos tekintési iránnyal élesen látható mind a közelebb, mind a távolabb található tárgy, azaz nincs szükség fejünk emelgetésére, és alkalmazkodásra, hanem azonos tekintési iránnyal láthatunk 30 cm-re és 80 cm-re is.

Így Ön tökéletesen láthat karnyújtásnyi távolságra, hiszen az igazán fontos dolgok karnyújtásnyi távolságra vannak.

Új országos bevezető akciónkban pedig egy remek ajánlattal készültünk: régi szemüvegét 30.000 Ft értékben beszámítjuk, ha Varilux X multifokális szemüveglencsével ellátott szemüveget vásárol!

essilor-20170510-varilux-x-fb-poszt-1200-x-900-regi-szemuveg-gold

 

Jelentkezzen be szemvizsgálatunkra az alábbi felületen keresztül (új ablakban nyílik meg):

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mpc_button][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][massive_button shape=”rounded” size=”large” text=”Bejelentkezem szemvizsgálatra” link=”http://www.variluxmester.hu/idopont-foglalas/m-optika” newtab=”true”][/vc_column][/vc_row]