[vc_row][vc_column][vc_column_text]Nem csak a kis lurkók mennek iskolába szeptemberben, ezért fontos megemlítenünk milyen lehetőségek állnak rendelkezésre például a főiskolások számára. Felsőoktatásban keményebb a tempó, folyamatosan változnak a tekintési távolságok az igazán távol és a közel között. Mivel az elvárások is keményebbek, ezért a szemüvegekkel szemben támasztott elvárások is magasabbak, mint egy hagyományos szemüveg esetén. Milyen lehetőségek állnak rendelkezésünkre?

Főiskolás, egyetemista szemüvegviselőink igényeinek feltérképezéséhez elsősorban meg kell vizsgálnunk, hogyan használják a szemüvegüket, milyen tevékenységek töltik ki napjaikat.

vissza-a-suliba2

Vegyünk alapul egy képzeletbeli diák egy napját:

  • Ébredés után megnézi a mobiltelefonon az órarendjét (közeli távolság, kb 30 cm)
  • Öltözködés, reggelizés, reggeli közben jegyzetek olvasása, hírek átfutása (közeli és köztes távolság, 40-60 cm)
  • Utazás az iskolába (távoli távolság, 5 méternél messzebb)
  • Iskolában tábla, előadó, csoporttársak, füzet folyamatosan váltakozó tekintet (távoli, köztes és olvasó távolság: 5 méternél messzebb távolságtól 40 cm-ig)
  • Hazautazás (távoli távolság)
  • Otthon jegyzetek átolvasása, tanulás (közeli távolság)
  • Este számítógép, találkozó ismerősökkel, TV (60 cm-3 méter között)
Veszélyes kijelzők és a tökéletes védelem

Veszélyes kijelzők és a tökéletes védelem

Jól látható, hogy igen sokat használja szemét a képzeletbeli diák közelre, és távolra. Emellett a digitális kijelzők is meghatározzák a napját, hiszen számítógép, mobiltelefon, esetleg LCD tévé nézése miatt érdemes a káros kék fény szűrést is alkalmazni.

Nem csoda, hogy a nap végére diákunk szeme elfárad, a kijelzők kék fénye miatt az eresedés is jobban látható, és még az sem kizárt, hogy kissé kiszárad a szeme.

vision-artificielle

Iskolakezdési akciónkban kapható Essilor Eyezen lencsék ezekre a problémákra összetett megoldást kínálnak: egyrészt segítik a lencsék a különböző távolságok közötti váltást, a hosszú ideig tartó közelre tekintést, és szűrik a káros kék fényt és az UV fényt.

Ezeket a lencséket október végéig 30% kedvezménnyel kínáljuk, iskolakezdési akciónk keretében. És további plusz ajándékot adunk!


 

Mivel egy szemüveg érték, ezért feltétlenül vigyáznunk kell rá, azonban bármikor baleset érheti szemüvegünket. Iskolakezdési akciónk keretében vásárolt Essilor Eyezen szemüveglencsék mellé, ajándék Prémium Garancia biztosítást adunk. Ha a lencsékkel baleset történik, akkor jelentős kedvezménnyel kicseréljük:

  • Vásárlástól számított 1 éven belül 75% kedvezménnyel!
  • Vásárlástól számított 2. évben 50% kedvezménnyel.

A biztosítás vonatkozik: karc, törés, helytelen használat miatti réteg sérülésekre, és kizárólag az eredeti lencsékkel és a vásárláskor kapott voucher-el együtt vehető igénybe!

Jelentkezzen be szemvizsgálatunkra online:[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”Bejelentkezem szemvizsgálatra” style=”gradient” gradient_color_1=”pink” gradient_color_2=”juicy-pink” size=”lg” align=”center” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.variluxmester.hu%2Fidopont-foglalas%2Fm-optika|||” button_block=”true”][/vc_column][/vc_row]