Az átlagos vásárló úgy gondolkodik: itt a napsütéses idő, szükségem van egy napszemüvegre. Esetleg még a márkát is meghatározza, de az alapvető elvárása pusztán csak ennyi: védjen a napfény ellen.

Mi az ami biztosítja a tökéletes fényvédelmet?

A napszemüvegeket többféle csoportba sorolhatjuk. Dioptriás, hagyományos, átmenetes színezésű, teljes színezésű, szürke, barna, zöld, pink, tükrös….Amire (néha) egyáltalán nem gondolunk: polarizált.

Mit is jelent ez?

A fény természetét kell értelmezni elsősorban. A fény különböző felületekre érve visszaverődik vagy elnyelődik. Számunkra pont a visszaverődés a fontos, hiszen ezek a visszaverődések miatt érezzük úgy, hogy tükröződik a vízfelszín, az aszfalt, a hó, a jég, stb.

Képzeljük csak el, milyen hatása van a tavaszi napfény és a vizes aszfalt kombinációjának! Egyértelmű vakító csillogás. És az a legrosszabb, hogy ezen a helyzeten az általánosan színezett lencsék nem segítenek.

 

 

keretek

Ebben az esetben viszont kifejezetten előnyös a polarizált napszemüveg.

Hogyan működik?

A különböző síkokban rezgő fényt egy bizonyos síkba rendezi a polarizált szűrő, és ezeket a szűrőket úgy alakítják ki, hogy pont azt a síkon rezgő fényt engedje át, amely nem okoz vakító hatást. Kicsit úgy lehet elképzelni, mintha egy fésűn keresztül szemlélnénk a világot.

Ilyenkor a visszavert fény nem okoz zavaró csillogást, és sokkal tisztábban látunk. Biztonságosabban vezethetünk ennek a hatásnak a segítségével.

polarizált szemüveglencse

 

Ezért mi a polarizált napszemüvegek mellett tettük le a voksunkat, ezeket a típusokat javasoljuk mindenkinek.

Mit tudunk tenni, ha dioptriás napszemüvegre van valakinek szüksége?

A jó hír, hogy ebben az esetben is el tudjuk készíteni polarizált kivitelben, sőt multifokális típusú lencsékkel is. Ez azt jelenti, hogy le tudunk gyártani egy olyan napszemüveget, aminek a segítségével közelre is és távolra is kitűnően lát, és a közötte lévő távolságokra is megfelelő látásélességet biztosít a lencse.

Tehát ha Önnek olyan napszemüvegre van szüksége, amely kitűnő UV védelmet biztosít, csökkenti a csillogást, így az autóvezetés is biztonságosabb, akkor válassza a polarizált lencsés napszemüveget normál vagy dioptriás kivitelben.

Tavaszi akciónk keretében, rendkívüli kedvezménnyel vásárolhatja meg napvédő lencséinket, köztük a fényre sötétedő és a polarizált lencséket.