Már egyre később sötétedik, azonban még elég korán ahhoz, hogy sötétben kelljen hazamenni. A minap jó tempóban tudtam hazafelé menni autóval, nem szabálytalanul, de mivel városon kívüli út volt, ezért 90 km/h sebességet tartottam. Szembe jött egy másik autó, igen erősen világított a fényszórója. Gondoltam kicsit félrenézek, az út széle felé, bár zavaró volt, de nem lesz semmi baj.

Csak épp az útra hullott egy faág, amelyet a korábbi ónos eső súlya tört le…

Ezt nem vettem észre, átmentem a faágon, és úgy megdobta az autót, hogy végül az árokban kötöttem ki….

Szerencsére ez az eset nem történt meg, de akár meg is történhetett volna. Amikor megjelent a legújabb Essilor termék, az EyeDrive, átgondoltam kinek lehetne ajánlani?

eyedrive-bobe

Bárkinek, aki autót vezet! Ne felejtsük el: 90 km/h sebességnél 25 métert teszünk meg másodpercenként. Azaz, ha egy másodpercre nem tudunk figyelni, akkor nagyjából 40-50 métert haladunk a teljes megállásig. Nem tévedtem: 25-öt a sebességünk miatt, és még 15-25-öt a reakcióidőnk miatt.

Elég kellemetlen dolog lenne, ha épp ekkor ugrana ki egy őz, vagy az utolsó pillanatban vennénk észre egy kerékpárost….

De most van segítség!

Close up photo of a businessman driving a car

Az EyeDrive lencsék nappal is használhatóak

Az Essilor forgalomba hozta az EyeDrive szemüveglencséket. Ezek a lencsék támogatják a látásunkat a szürkületben, illetve a teljes sötétségben, és a szembejövő autók fényét tompítja.

Különleges felületkezelésének köszönhetően biztonságosabbá válik a vezetés, azonban nem csak éjszaka, hanem nappal is használható.

Fényre sötétedő kivitelben pedig sikerült elérni, hogy az autó szélvédője mögött is sötétedjen.

Ha Önnek multifokális lencsére van szüksége, akkor sincs gond, hiszen létezik belőle ilyen kivitel is.

Most bevezető áron kapható, előtte jelentkezzen be szemvizsgálatunkra!