Évek óta halljuk a különböző tv és rádió műsorokban, hogy az UV fény nagyon veszélyes, azonban az átlagember jóformán semmit sem tud róla.

Ez nem feltétlen baj, hiszen fontos tudni a részleteket a szakembernek, Ön pedig azért fordul szakemberhez, mert segítséget szeretne.

Holidays, vacation and summer fashion concept. closeup attractive blonde girl in pink sunglasses on beach outdoor

Az UV fényről általában:

  • láthatatlan, nagy energiájú sugárzás, amely bőrünket és szemünket éri
  • jól látható elváltozásokat okoz, amelyek sokszor visszafordíthatatlanok
  • UV-A és UV-B sugárzás éri Földünket, az UV-C sugárzást a légkör kiszűri
  • fontos védekezni ellene naptejjel, UV szűrős szemüveggel, napszemüveggel

Ahogy fentebb írtuk, bőrünket és a szemünket éri, de pontosan mit is okoz? A bordó szövegre kattintva megnyílnak a betegséggel kapcsolatos képek, de némelyik felkavaró lehet!

Felelőssé tehető a szürkehályog kialakulásáért, amely fokozatos látásromlást jelent, egyéntől függően évről évre veszíti el a beteg a látását. Megoldása a műtét, ma egynapos sebészeti ellátásnak számít, és ha nincs különösebb probléma, akkor rendkívül gyorsan visszanyeri éleslátását a páciens, utána azonban szemüveget kell viselni.

Makula degeneráció: ebben az esetben szemünk ideghártyája károsul, sajnos visszafordíthatatlan módon. A világos szeműek kifejezetten veszélynek vannak kitéve, a kevesebb pigment kevésbé tudja szűrni a káros sugarakat. Skandináviában lényegesen több a megbetegedés, mint a dél-európai országokban. Megelőzésében sokat segítenek a kék fény szűrős lencsék.

Pterygium: a kötőhártya megvastagodása, és ennek a jelenségnek az elindulása a pupilla irányába. Angol nyelvterületen a köznyelv “szörfös szem”-nek hívja, ami jól meghatározza a kialakulás okát: UV fény, szél, por. Műtéti úton eltávolítható, amennyiben a látást veszélyezteti. Kiújulás lehetséges.

Napégés, vagy hóvakság: rendkívül fájdalmas betegség, amely egyértelműen az UV hatásnak köszönhető. Hegymászóknál, síelőknél (ha nem védekeznek) és védőfelszerelés nélkül hegesztőknél nem ritka. Átmeneti látásromlást figyelhetünk meg.

Daganatos betegségek: kialakulhatnak a szemhéjon, de nem ritka a szemen kialakuló melanoma. Rendkívül veszélyes.

Ezért érdemes szemünket és szemünk környékét védeni az UV fény ellen.

Hogyan tehetjük ezt meg?

Ha nincs szükségünk optikai korrekcióra, akkor a legegyszerűbb egy garantált UV védelemmel ellátott napszemüveg. Napszemüvegeink kizárólag minőségi darabok, hiszen nekünk a legfontosabb, hogy ügyfeleink szeme egészséges legyen.

Ha szemüveget visel, akkor a legjobb megoldás a fényre sötétedő lencse. Ezek a lencsék az őket ért UV fény hatására megváltoztatják színüket, ezzel blokkolva a káros kék fényt és UV fényt. A fényre sötétedő lencsék elérhetőek: szürke, barna, zöld, borostyán, ametiszt, smaragd színekben, így bármilyen szemüvegkerethez illeszkednek.

Egyes fényre sötétedő lencsék jelenleg 30% kedvezménnyel kaphatóak.

essilor-20170220-tavaszi-akcio-fb-1200-x-9001

Színezett napszemüveg lencse: szintén dioptriás kivitelben kaphatóak a gyárilag színezett lencsék, így Ön garantált és bevizsgált lencséket kaphat szemüvegébe. Színezett lencséink közül választhat polarizált lencsét, és hagyományos színezett lencsét is. Előbbi szintén 30% kedvezménnyel kapható, és plusz tulajdonsága, hogy a vakító csillogásokat is csökkenti.

 

gyermek-szemeszet

Fontos tudni, hogy gyermekünk szeme kevésbé képes megszűrni a káros fényeket, mint egy felnőtt szeme, ezért számukra kiemelten fontos az UV védelem!

Jelentkezzen be szemvizsgálatunkra, és bemutatjuk Önnek a tökéletes védelmet nyújtó Essilor szemüveglencséket.

Választhat multifokális lencsét, távoli szemüveglencsét, mind teljeskörű UV szűrést garantál.

Miért lehet ez jó Önnek?

A kedvezmény mértéke rendkívül magas, 30% kedvezmény, ami egy közepes minőségű multifokális lencse esetén 57000 Ft. További részletek az üzletben.