Bizonyára mindenki találkozott azzal a jelenséggel, hogy szürkületkor egészen másként lát, mint verőfényes napsütésben, és amint beáll a teljes sötétség, megint egészen más a látás.

Számos helyzetben, de főleg az éjszakai autóvezetés közben lehet a leginkább zavaró. Mi játszódik le ilyenkor a szemünkben?

Rossz fényviszonyok között a szem optikai rendszerének működése megváltozik. A pupilla tágulásának hatására a szem mélységélessége csökken, és a nagyobb apertúrának köszönhetően jelentősen nő az optikai tengellyel nem párhuzamosan érkező fénysugarak zavaró hatása.

Azaz például autóvezetés közben a szembejövő autó fényszórója nem véletlenül vakít…

Young terrified woman driving and having a car accident at night.

Szemünk szabályozóképessége megváltozik, az ideghártya pálcikái veszik át az irányítást, amelyek inkább a gyenge fényviszonyok között felelősek a jó látásért, azonban a térlátásban nem adnak nagy segítséget

Képzeljünk el egy szituációt: éjszaka autózunk, és előzni szeretnénk az előttünk haladó gépkocsit. Beférek még, elkezdhetem az előzést? Tisztán látom, hogy jön valaki szemből, azonban a távolságot nem tudom felmérni.

Az éjszakai autóvezetés megkönnyítése érdekében fejlesztették ki az Eyedrive lencséket, amelyek ezt a tevékenységet támogatják.

Így Ön mindig biztonságosan tud autót vezetni, mert tisztán és élesen lát.

Keresse az Eyedrive lencséket üzletünkben, bevezető áron