Korábbi cikkünkben bemutattuk, miért jobb a fényre sötétedő lencse, mint a dioptriás napszemüveg. Most ennek az ellenkezőjét vizsgáljuk meg!

A fényre sötétedő lencsék nagy előnye, hogy állandó és változó védelmet nyújtanak, ezzel szemben a a dioptriás napszemüveglencsék nagyobb mértékű fényvédelmet nyújtanak, de beltérben nagyjából használhatatlanok.

Ha betérünk valahová, ki kell cserélni szemüvegünket, ezért a használatuk lényegesen kényelmetlenebb lehet, miközben erős napsütésben kényelmesebb az erősebb színezés miatt.

Tehát azt kell megvizsgálni, hogy milyen tevékenységre szeretnénk szemüveget vásárolni, mert ez alapjaiban meghatározza a szemüveg természetét.

Ha Önnek gondot okozna az állandó cserélgetés, akkor a fényre sötétedő lencsét javasoljuk, ha pedig hosszabb ideig tartózkodik a szabadban, akkor elképzelhető, hogy jobb megoldás az állandó színezésű lencsével ellátott szemüveg.

Ha pedig nehezen tud dönteni, akkor ajánlott Varilux 1+1 multifokális lencse akciónkat használni, melynek keretében a második pár lencse ajándék.

Milyen színezéseket lehet választani?

Egyszínű lencse: ezek a lencsék minden pontjukon egyformán vannak színnel ellátva, így kitűnő alapanyag napszemüvegnek.

Átmenetes színezésű lencsék: ezeknek a lencséknek az alja kevésbé van színezve, általában a divathullámok alapján szokták választani pácienseink. Vannak évek, amikor egyáltalán nem keresik őket, míg másik években szinte csak ilyen színezéssel keresik a színezett lencséket a szemüvegviselők.

shutterstock_132344336

Polarizált lencsék: ezek a lencsék csökkentik a csillogást, így kifejezetten keresik az autóvezetők, illetve a vízparton sokat tartózkodók. Jó hír azonban, hogy a polarizált lencsék is választhatóak átmenetes színezéssel.

polarized_lens