De még mennyire!

Már egyre barátságosabb az idő, nyaralásunkat is befizettük. Külföld? Itthon? Pár nap Balaton? Wellness egy jó nevű helyen?

Mi magyarok általában vízparton képzeljük el a nyaralást, de ezzel egyetlen bökkenő van: szemüvegünk a víz alatt haszontalan, kontaktlencsével nem szabad a vízbe menni…mit tehetünk?

Üzletünk az idei évben kiemelten foglalkozik a nyáron használható optikai megoldásokkal. Ennek részei a napszemüvegek, úszószemüvegek, fényre sötétedő lencsés szemüvegek, autóvezetést segítő szemüvegek.

Napszemüvegek széles választékával várjuk Önöket

 

Első cikkünkben a dioptriás úszószemüveget emelnénk ki.

Miért van erre szükség?

Elsősorban azért, mert a normál szemüvegünket nem tudjuk használni a víz alatt, kontaktlencsében pedig egyenesen tiltott a fürdés.

Miért tiltott? Mert könnyedén megtelepszik az acanthamoeba a kontaktlencse és a szaruhártya között, és rendkívül csúnya betegséget képes okozni.

Eddig is fürödtünk vízben, történt valami új dolog? Nem, lehetséges, hogy az egysejtűvel már korábban is találkoztunk, azonban az esetek nagy részében ezek az egysejtűek lemosódtak, ezért nem kellett foglalkozni a jelenlétükkel. Azonban kontaktlencse viselés esetén a lencse és a szaruhártya közötti kis résben boldogan éldegélnek.

Bővebben az acanthamoeba keratitisről: https://coopervision.hu/latasgondozas-es-az-egeszseges-szemek/akantamoba-keratitisz

Kézenfekvő megoldás a dioptriás úszószemüveg, amely mind a vízben, mint a vízen kívül jó látásélességet biztosít, így nem kell szemüveggel bajlódnunk, illetve kontaktlencsés szemünket bármi veszélynek kitenni

 

Dioptriás úszószemüveg

Így Önnek, vagy gyermekének a strandon, vizes állapotban állandóan fent lehet a dioptriás úszószemüveg, hazafelé menet pedig a hagyományos szemüveg.

Ez is dioptriás úszószemüveg

Ez is dioptriás úszószemüveg

Lényegesen olcsóbb megoldás, mint egy új szemüveggel pótolni az elvesztett régi szemüveget, nagyságrendekkel higiénikusabb, mint kontaktlencsével strandolni.

Látogasson el hozzánk, és ismerje meg újdonságainkat!