Minden szülő álma és vágya, hogy gyermeke a lehetőségekhez képest minél sikeresebb legyen. A sikert százféleképpen is mérhetjük, társadalmi, tanulmányi, sport alapokon, de mit tehetünk ezért mi, a szülők?

Elsőre talán az a gondolat fogalmazódhat meg mindenkiben, hogy minden lehetőséget biztosítunk gyermekünknek, amit csak tudunk. Pénzt-paripát-fegyvert nem sajnálva elindítjuk a vízilabda, a tudományok, a dzsúdó vagy bármilyen úton. De a siker alapjait nem ez hozza meg, hanem az, hogy a kiindulási pontok mennyire stabilak.

A tanárnő több távolságra használja a szemüvegét

Kiindulási pontnak tekinthetjük a tanulmányi eredményeket, hiszen minél sikeresebb valaki a szellemi fejlődés terén, annál sikeresebb lehet bármi másban is, mivel az agya képes értelmezni a körülötte lévő világot.

Hogyan működik a tanulás? Agyunk a szemünk által biztosított képet dekódolja, feldolgozza, és a megfelelő parancsok kiadása után elemzi az eredményeket. Ez alapján tudunk tanulni, olvasni, írni, focizni, bármit.

De mi történik, ha porszem kerül a gépezetbe? Ha agyunk nem megfelelően látja a körülvevő világot? A tanulmányok sem lesznek megfelelőek, hiszen agyunk rossz parancsot ad ki: “jó az a c betű”, “igen, jól látod, az 3+8” stb.

gyermek-szemeszet

Ezért kiemelten fontos, hogy gyermekünk jól lásson: látása segítségével értelmezi a világot, fogadja be a tanulmányait, és így agya is felkészültebb lesz.

Mit tehetünk annak érdekében, hogy az agy megfelelő információhoz jusson? Ellenőriztessük látását először is, ehhez természetesen egy jó szakember szükséges. Üzletünkben Dr. Nagy Zsuzsanna vizsgál, egész pici gyermekektől kezdve egész a felnőttkorig, bárki érkezhet, a doktornő szívvel-lélekkel megvizsgálja, és a megfelelő eredményt fogja felírni.

A vizsgálat során a gyermekeknél előfordulhat a pupilla tágítás, amelytől nem kell félni, teljesen veszélytelen folyamat, hiszen kizárólag orvos végezheti a műveletet, azaz olyan szakember, aki tisztában van a kockázatokkal, és ha úgy ítéli meg, akkor nem végzi el a tágítási műveletet.

19028029_l1

A vizsgálat további részében computeres és fényreflexes vizsgálattal meghatározza a szükséges dioptria mértékét, majd ezt a próbakeretbe helyezve ellenőrizteti a pácienssel: megfelelően lát a korrekcióval, vagy sem?

A kész eredmény ezután készül el, a szükséges finomítások után, és gyermeke készen áll a szemüveg viselésére.

A szemüveggel kapcsolatos aggályok ezután következhetnek, amelyekről következő cikkünkben írunk.

Iskolakezdési akciónkat itt találja.