A napszemüvegek szezonja tavasszal szokott kezdődni, és egészen őszig tart. Azonban télen sem rossz dolog használni őket, főleg az ilyen havas-napsütéses időben.

Aki jár síelni, jól tudja miért fontos a szem védelme a sípályán, de általánosságban elmondható, hogy sokkal kényelmesebb a fényvédelemmel ellátott szemüveggel sétálni télen.

Miért kényelmes a napszemüveg?

Ha valaki megkérdez minket, akkor a polarizált lencsét javasoljuk, ezek a lencsék képesek lecsökkenteni a csillogást. A működési elvük miatt csak bizonyos síkban érkező fénysugarakat eresztik át, és azt a fényt, amely ettől a síktól eltér, egyszerűen blokkolják. Kicsit ahhoz hasonlít, mintha egy fésűn keresztül néznénk a világot.

Miért fontos ez Önnek?

Azért fontos, mert a hó és a víz nem csillog. Ilyenkor a nap sokkal alacsonyabban helyezkedik el az égbolton, mint nyáron, ezért a laposan érkező fény pont a szemünkbe tükröződik a hóról, a nedves aszfaltról. Rendkívül kellemetlen ez a helyzet autóvezetés közben, de elmondhatjuk ugyanezt a gyalogos közlekedésre is.

Ezért ajánljuk a napszemüveget télen is.

 

Mi a helyzet akkor, ha dioptriás lencsére van szüksége?

Ebben az esetben kitűnő hírünk van, hiszen a polarizált technológia elérhető a dioptriás lencséken is, sőt multifokális lencsét is tudunk választani, polarizált napszemüveggel.

Alapvetően a szürke-barna-zöld színeket javasoljuk, és ezeket keresik a vásárlók is, de már elérhető a polarizált lencse átmenetes színezéssel, és egyéb, nőiesebb színekben is.

Milyen sportokhoz használhatóak ezek a lencsék?

Síelés, szánkózás, korcsolyázás, kirándulás, futás, sétálás

 

Sportoláshoz optifog sun felületkezeléssel javasoljuk, így a lencse nem is fog bepárásodni

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/MgVINhAqGtk” align=”center” autoplay=”no”]

 

Ha Önt is zavarja a napsütés, látogasson el hozzánk, és megmutatjuk milyen lencsék állnak rendelkezésünkre.