Egyre közeledik a tavasz, bár még kevésbé érezzük. Ilyenkor érdemes elgondolkodni, hogyan fogjuk védeni szemünket a tavaszi napfény ellen, és hogyan fogjuk kényelmesen használni szemüvegünket?

A fényvédelem kettős szerepű: elsősorban a káros fények ellen védjük szemünket, másodsorban pedig kényelmes szemüveg használatra vágyunk. Kényelmes az a viselet, amikor nem hunyorgunk, szép tiszta színeket látunk, és az egész kép kontrasztos.

Választhatunk kontaktlencsénk mellé hagyományos napszemüveget, vagy kontaktlencse helyett dioptriás napszemüveget.

Utóbbit kialakíthatjuk egy általános optikai keretből, színezett lencsével kiegészítve.

Ha igazán kényelmes megoldást keresünk, akkor a fényre sötétedő lencsével ellátott szemüveg a legjobb választás: ilyenkor nem szükséges cserélgetni a szemüvegeket, amint kilépünk a napfénybe, a lencsék besötétednek, és miután bementünk egy zárt helységbe, a lencsék maguktól kivilágosodnak.

transitions

A fényre sötétedő lencsék elérhetőek multifokális és egyfókuszú kivitelben is, korábban már írtunk róla,  három alapszín közül lehet választani: barna, szürke vagy zöld. Azonban március 1-től elérhetőek lesznek az új Transitions színezések, tükrös felülettel kiegészítve.

Ha Ön érdeklődik a fényre sötétedő lencsék iránt, kérjük jelentkezzen be szemvizsgálatra, sok szeretettel várjuk üzletünkben, ahol a hagyományos napszemüvegek is elérhetőek.