Jogosítvány? Forgalmi engedély? Biztosítás az autóra? Személybiztosítás? Üzemanyag? Gépkocsi műszaki állapota? Eyedrive szemüveg?

Nagyjából ezek azok a dolgok, amelyeket érdemes leellenőrizni indulás előtt. Minden papír legyen meg, és legyen érvényes, ez természetes.

Az autó műszaki állapota is legyen megfelelő. Abroncsok, fékek, világítás….

És az autóvezető állapota is legyen megfelelő: legyünk kipihentek, gondolkodjunk tisztán, és lássunk élesen.

Egy autó 90 km/h sebességgel haladva 25 métert tesz meg másodpercenként. Ezért rendkívül fontos, hogy a reflexeink kitűnőek legyenek, hiszen bármi elénk kerül, minimum 25-30 métert megteszünk úgy, hogy semmit sem tettünk a veszély elhárítására.

ejszakai_gyorshajtas

 

Ha pedig még kialvatlanok vagyunk, vagy egy hangos helyről jöttünk, buliból megyünk hazafelé, bizony a reakcióidő csökkenhet. Ugyanúgy, mint amikor a szembejövő lámpája elvakít minket. Eltelik legalább egy fél másodperc, ha nem több, amíg észrevesszük az akadályt.

Azonban van egy jó hírünk: legalább a szembejövő autó vakítását kiküszöbölhetjük. Az Essilor Eyedrive lencséivel, a nem kívánt erős fényű lámpákat tompítani tudjuk, így biztonságosabban tudunk vezetni. Ez a felületkezelés elérhető hagyományos, egyfókuszú lencsékre, távolra, és multifokális kivitelben is.

1124228_screen-shot-2016-12-20-at-111812