Ilyenkor télen sokkal korábban sötétedik, így lényegesen hosszabb időt töltünk rosszabb fényviszonyok között, mint nyáron.

Ezen az állapoton két ok miatt szükséges javítani:

  • Érezzük jól magunkat, legyen komfortos az autóvezetés
  • Biztonságosan vezessünk, ne legyünk részesei balesetnek

A kellemetlen érzést több tényező okozhatja, van amin tudunk változtatni és létezik olyan is, amin nem.

Rendkívül fontos, hogy korrekciónk megfelelő legyen, az általunk viselt szemüveg vagy kontaktlencse tiszta látást biztosítson. Ez azért is lényeges, mert ha szemüvegünk már “gyenge”, a benne található lencsék szórni fogják a fényt, és ez rendkívül kellemetlen lehet autóvezetés közben.

Továbbá előfordulhat, hogy a szembejövő autó fényszórója rosszul van beállítva, ezen sajnos nem fogunk tudni változtatni, esetleg jelezhetjük neki, hogy lámpájának fénye kellemetlenül vakít.

Young terrified woman driving and having a car accident at night.

Nem ritka, hogy egy rosszul beállított szemüveg miatt érzi viselője kellemetlennek az élményt. Multifokális lencsék esetén, a lencse tetejétől az alja felé haladva a dioptria növekszik/csökken, függően a szemünk receptértékétől. Ez hasonló tüneteket produkál, mint egy nem megfelelő dioptriájú szemüveg. Ezért kérjük látogassanak meg minket, és beállítjuk szemüvegüket.

Amennyiben az Ön szemüvege nem rendelkezik tükröződésmentesítéssel, kifejezetten zavaró lehet éjszakai autóvezetés közben. Látogasson meg minket, és bemutatjuk Önnek mennyivel kényelmesebb a tükröződésmentesítéssel ellátott szemüveglencse.

Fontos tudni azonban, hogy megfelelő korrekció esetén is zavaróak lehetnek az esti fények. Ilyenkor ugyanis pupillánk kitágul, és több fényt enged be. Ilyenkor pedig környezetünk sötét, és a fényeket koncentráltabbnak érezzük, miközben szemünk a sötétre van beállva, kap hirtelen egy fény-sokkot, ami zavaró lehet.

Üzletünkben mindig arra törekszünk, hogy a lehető legújabb termékek is szintén elérhetőek legyenek, ezért a magyarországi hivatalos bevezetés előtt lehetősége van Önnek megrendelni az EyeDrive szemüveglencséket.

Ezek a lencsék alkalmasak az éjszakai vezetés támogatására, a zavaró fények kiküszöbölésével. Így Önnek az autóvezetéshez biztonságos körülményeket biztosít.

A hamarosan elérhető személyre szabott verziói pedig lehetővé teszik, hogy Önnek a fejét kevésbé kelljen mozgatni egy-egy manőver közben.

Az EyeDrive lencsék főleg éjszakai autóvezetéshez lettek kifejlesztve, de természetesen nappali használatuk is megfelelő az autóvezetéshez. A lencsék elérhetőek multifokális kivitelben és mind az egyfókuszú, mind a multifokális lencsék a szélvédő mögött sötétedő Transitions Xtractive verzióban is kaphatóak.

A biztonságos autóvezetés, és tökéletes látásélmény eléréséhez jelentkezzen be vizsgálatunkra.