Azt szokták mondani, ajándék lónak ne nézd a fogát! Ez sok esetben igaz is lehet, de nem a mi esetünkben!

Ajándékba adunk egy olyan terméket, amelyért súlyos ezreket lehetne kérni! Miért?

Elég régóta ismerik a vásárlóink azt a tényt, hogy az UV fény ellen védekezni kell. De mi is az az UV fény?

Az UV fény a 400 nanométer hullámhossznál kisebb hullámhosszú, nagy energiájú sugárzás. Rendkívül kellemetlen hatásai vannak, többek között felelős a szürkehályog kialakulásáért, amely a szemlencse elopálosodását okozza.

Ajándék dioptriás napszemüveg lencse

 

Emellett pedig erős UV kitettség esetén okozhat hóvakságot (igen, nyáron is), vagy kúszóhályogot. Ezek a betegségek fájdalmasak is lehetnek, de mindenképp orvosi segítségre van szükségünk, ha diagnosztizálták őket.

Másik fontos elváltozás a makula degeneráció. A macula lutea felelős az éleslátásért, és degeneráció esetén kitüremkedik a macula, illetve sejt elhalás következik be. Nem mennénk bele a részletekbe, mivel nem lenne elegendő a cikk hosszúsága, emészthetősége, lényeg a végeredmény: totális vakság!

szemen található melanomakúszóhályogmakula degenerációszürkehályoghóvakság

Érdekes tény, hogy skandináviában lényegesen több makula degenerációs esetet diagnosztizálnak, mint egész Dél-Európában! A skandinávok szeme kék, és ezért kevésbé képes szűrni az UV-t, pedig ott még kevesebb is a napsütéses órák száma….

kontaktlencse

Mit tehetünk, hogy ne találjanak meg minket ezek a betegségek?

Megfelelő UV és kék fény szűrést alkalmazzunk!

Az egyik legjobb megoldás, az épp most futó akciónk: ajándék dioptriás napszemüveget biztosítunk, amely teljeskörű UV védelmet biztosít!

 

Ehhez arra van szükség, hogy vásároljon egy pár Crizal felületkezeléssel ellátott szemüveglencsét, és az Ön dioptriájában biztosítunk egy pár napszemüveglencsét. Ezek a lencsék teljes UV szűréssel rendelkeznek, és 85%-os sötétségűek, azaz napszemüvegként használhatóak.

Így Ön mindig védve lesz a nap káros sugárzásától!

Jelentkezzen be szemvizsgálatunkra online